Cytat:
Napisany przez tom-as
No tu masz niesamowitą rację!!! Na samym początku miałem już prawie kupiony Fuji s5600, ale poczytałem conieco i gama aparatów się nieznośnie powiększyła. Teraz stoje przed wyborem Panasonic FZ30 a Fuji s9500. Sam jestem ciekawy co z tego będzie
Nad S1 nigdy nie myślałem. A co do matrycy to raczej kroku w tył nie wykonam  Obecnie mam 4MPx 8 )
|
Utrudnię (a może ułatwię..) ci wybór jeszcze bardziej.. Sam mam Panasonica FZ-20, który jest bardzo podobny do FZ-30 (różni się praktycznie tylko rozdzielczością matrycy) i powiem szczerze, że wbrew wszystkim testom, które miałem okazję przeglądać, według mnie ten aparat robi po prostu średnie zdjęcia.. I próbowałem już naprawdę wielu różnych ustawień, w najróżniejszych warunkach.. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale najzwyklejszy automat Canona (oczywiście cyfrówka), który moja siostra przywiozła ze Stanów robił o niebo lepsze jakościowo zdjęcia.. Dlatego teraz, chcąc kupić jakąś niedrogą cyfrówkę, prawie na pewno wybiorę właśnie Canona, mimo, że Panasonic ma całkiem ciekawy model pod względem parametrów.