Cytat:
Napisany przez devil-80
nie wiem czemu jeszcze myślisz nad tym fuji,skoro on nie ma stabilizcaji,wybór chyba powinien paść na panasonica,skoro juz tylko te 2 aparaty zostały,chyba że już nei potrzeba ci stabilizacjii. zresztą poczytaj sobie  Poza tym fuji s9500 to cyfrowa lustrzanka z zintegrowanym obiektywem,tak piszą 
|
Nie tylko piszą

Kilku ludzi z branży potwierdziło ten fakt
Strona jako tako przeglądnięta. Tak na szybko to moge powiedzieć o 2 rzeczach które bolą. Ilość zrobionych zdjęć na akumulatorku nie jest zachwycająca (Canon S2 IS nieźle się prezentuje, no i szkoda, że do porównania nie ma Fuji). No i te szumy.
TU dla porównania zdjęcia z Fuji przy ISO400, max zoomie, bez stabilizacji. A tak na marginesie to podziele się wrażeniami niezależnie od zakupu. No chyba, że ktoś ma jakiś sprzeciw.
Z kupnem aparatu nie spieszy mi się. Tzn. nie muszę go mieć na jutro więc narazie czytam jak najwięcej o każdym potencjalnym sprzęcie.
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Utrudnię (a może ułatwię..) ci wybór jeszcze bardziej.. Sam mam Panasonica FZ-20, który jest bardzo podobny do FZ-30 (różni się praktycznie tylko rozdzielczością matrycy) i powiem szczerze, że wbrew wszystkim testom, które miałem okazję przeglądać, według mnie ten aparat robi po prostu średnie zdjęcia.. I próbowałem już naprawdę wielu różnych ustawień, w najróżniejszych warunkach.. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale najzwyklejszy automat Canona (oczywiście cyfrówka), który moja siostra przywiozła ze Stanów robił o niebo lepsze jakościowo zdjęcia.. Dlatego teraz, chcąc kupić jakąś niedrogą cyfrówkę, prawie na pewno wybiorę właśnie Canona, mimo, że Panasonic ma całkiem ciekawy model pod względem parametrów.
|
I oto chodzi. Informacja z pierwszej ręki jest najlepsza!
Sytuacja powoli się przejaśnia