Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.02.2006, 11:56   #10
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez tom-as
Z tymi testami to różnie bywa - oglądałem kilka i faktycznie Panasonic poczynał sobie całkiem nieźle. Wg. mnie problem tkwi w tym, że jak zdjęcia z Panasonic były rozione z najniższym ISO, a pozostałe aparaty podczas testów miały ISO większe ustawione.
To może mieć znaczenie, ale też nie do końca. Owszem - pod względem szumów Canon bije Panasonica na głowę, ale ja i tak większość zdjęć robie z ISO 80 - 100 i mimo braku szumów, dalej nie jestem do końca zadowolony z efektów. I w sumie nawet sam do końca nie wiem, na czym polega problem.. odwzorowanie kolorów, balans bieli? Sam nie wiem.. Ale nawet kilka dni temu wieczorem chciałem zrobić kilka zdjęć mojej mamie i przy lampie błyskowej (która w Panasonicu jest bardzo mocna) wychodziły one po prostu tragicznie.. I mimo kilkuminutowych eksperymentów z ustawieniami nie udało mi się ostatecznie uzyskać sensownego rezultatu.. A na Canonie mojej siostry, czy nawet na moim starym Pentaxie MZ-6 czy nawet IQ-Zoom 160 wyszło by to za pierwszym razem.. Coś w tym jednak jest..

Testy z podanej przeze mnie strony, a przynajmniej zdjęcia testowe, radzę jednak pooglądać, bo o to w tym wszystkim przecież chodzi - jakie zdjęcia aparat robi.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post