Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ale zwróć uwagę jeszcze na jedno - Panasonic może i był wtedy początkującą firmą w segmencie aparatów, ale to, co tak naprawdę się liczyło, czyli optykę miał od Leici, czyli trudno o lepszą rekomendację. Cała elektronika i obudowa to już rzecz mniej ważna i zresztą tu akurat na Panasonica powodu do narzekania nie ma.
|
No tu raczej nie ma nic do ukrycia Leica to Leica, ale wbrew pozorom elektronika też jest ważna! Byłem dzisiaj tu i uwdzie i po rozmowie z pewnym panem dowiedziałem się, że Panasonic jest... awaryjny!! BTW telewizor (Panasonic) znajomej już kilka razy w serwisie był.
Wracając do tematu. Przedstawiłem temu panu (z mojego punktu widzenia znającego się na rzeczy) mój problem. A więc co wybrać Canon S2 IS, Panasonic FZ30 lub Fuji s9500. Tak jak już powiedziałem wcześniej z jego puntku widzenia i doświadczenia Panasonica odradził z powodu awaryjności. Porównując Canon S2 IS z Fuji s9500 powiedział, że mimo iż nie lubi Fuji (nie wiem dlaczego, zapomniełem zapytać) z tych 3 aparatów wybrał by właśnie jego bo Canon to inna półka. Ku mojemu zdziwieniu jego ocena zbiegła się z moimi odchyłami w strone Fuji.
Decyzja zapadła.
Chciałbym wszystkim zaangażowanym w pomoc co wybrać składam wielkie dzięki.