Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.02.2006, 19:13   #220
tom-as
Zamyślony

Data rejestracji: 21.01.2006
tom-as niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ale zwróć uwagę jeszcze na jedno - Panasonic może i był wtedy początkującą firmą w segmencie aparatów, ale to, co tak naprawdę się liczyło, czyli optykę miał od Leici, czyli trudno o lepszą rekomendację. Cała elektronika i obudowa to już rzecz mniej ważna i zresztą tu akurat na Panasonica powodu do narzekania nie ma.
No tu raczej nie ma nic do ukrycia Leica to Leica, ale wbrew pozorom elektronika też jest ważna! Byłem dzisiaj tu i uwdzie i po rozmowie z pewnym panem dowiedziałem się, że Panasonic jest... awaryjny!! BTW telewizor (Panasonic) znajomej już kilka razy w serwisie był.
Wracając do tematu. Przedstawiłem temu panu (z mojego punktu widzenia znającego się na rzeczy) mój problem. A więc co wybrać Canon S2 IS, Panasonic FZ30 lub Fuji s9500. Tak jak już powiedziałem wcześniej z jego puntku widzenia i doświadczenia Panasonica odradził z powodu awaryjności. Porównując Canon S2 IS z Fuji s9500 powiedział, że mimo iż nie lubi Fuji (nie wiem dlaczego, zapomniełem zapytać) z tych 3 aparatów wybrał by właśnie jego bo Canon to inna półka. Ku mojemu zdziwieniu jego ocena zbiegła się z moimi odchyłami w strone Fuji.

Decyzja zapadła.

Chciałbym wszystkim zaangażowanym w pomoc co wybrać składam wielkie dzięki.