Cytat:
|
Napisany przez adbok
cos mi sie spodobala ta miranda  i chyba dzis sobie ja zainstaluje bo mi sie konnekt znudzil i czasami mnie zawodzi
EDIT: zainstalowalem i ;/ uuuu ciezko bedzie to ustawic 
|
I tu moze byc wlasnie problem

Konfiguracja Mirandy dla poczatkowego uzytkownika moze byc bardzo trudna. Sam cos o tym wiem bo pierwszym (i ostatnim pewnie) moim komunikatorem byla Miranda.
Podstawa to przeczytac
FAQ. Dla poczatkujacego jest to czynnik mozna by powiedziec niezbedny

Drugi krok to pobrac polska instalke z oficjalnej strony -
http://www.miranda.kom.pl/ .
Na poczatku wyglad jest bardzo prosty i standardowy. To co ja np. zaprezentowalem to juz zmodowana Miranda (nowe ikonki kontaktow itp.). Zeby uzyskac fajny wyglada trzeba samemu troche posiedziec w dziale
customize . Samych drog do upiekszenia Mirandy jest dosc sporo ( na dzien dzisiejszy jest tam 890 plikow i liczba ta wzrasta z kazdym dniem.
Ale wyglad nienajwazniejszy
Funkcjonalnosc... niebede wspominal o tym ze dzieki mirandzie polaczymy sie z kazda siecia jaka chyba tylko istnieje
Miranda moze byc zarówno skrzynką pocztową, radiem, programem TV, czytnikiem kanałów RSS, wskaźnikiem pogody za oknem, miernikiem PINGU, bramką SMS do wszystkich sieci, wyłącznikiem PC w podanej przez nas godzinie, systemem przypominania poprzez komunikaty, programem p2p w przypadku IRCa i wiele wiele innych bo jeszcze pewnie mojej uwadze umknelo wiele wtyczek bo jest ich razem na oficjalnej stronie 508 sztuk + wiele projekotow testowych niezamieszczonych na oficjalu
To tylko dodatki ale jakze uzyteczne

Mozliwosci jest naprawde wiele

A wszystko zalezy od nas

- uzytkownikow. Program jest ciagle rozwijany a prawie codziennie wychodzi do Mirandy jakas nowa wtyczka.
Ciekawe jest rowniez to ze Miranda zajmuje malo pamieci dlatego doskonale bedzie sobie radzic nawet na slabszych komputerach
Po pierwsze to niezniechcecac sie do tego komunikatora

Mozna wiele stracic
Na
Forum znajdziecie pewnie wiekszoasc odpowiedzi na swoje watpliwosci i problemy

Opcja
Szukaj bedzie niezbedna.