Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2006, 12:56   #5
Mattatyah
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.02.2006
Mattatyah w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Widzę, że masz prawdziwy problem. Nie wiem jaki to ma wpływ na jego powstanie, ale na stronie cdrinfo jest firmware do modelu dv-24e a nie dv-24es. Poszperałem trochę w sieci, ale nic nie znalazłem. Na zagranicznych forach paru ludków miało ten sam problem, ale z tego co zrozumiałem niczego nie znaleźli. Nie licząc opcji z dotarciem do drugiego takiego samego modelu jedyne co mi przychodzi do głowy to zwrócenie się do softu Teac-a o firmware lub jakiegoś firmowego zakładu naprawczego. Jeśli chodzi o drugą opcję to po pierwsze goście mogą mieć ten firmware lub dotarcie do modelu, a po drugie mogą go dograć przy użyciu specjalistycznego sprzętu tzw. programatorów. Musisz zadzwonić i popytać czy to możliwe i czy się opłaca z finansowego punktu widzenia. Jak nic z tego nie wyjdzie to masz oryginalny przycisk do papieru
Nie lubię kopać leżącego, ale jak czytam o takich przypadkach to widzę, że ludzie idą na żywioł w myśl zasady "wgram, a jak nie wyjdzie to będę kombinował dalej". Nie zastanowią się nad tym, aby wcześniej sprawdzić dostępność oryginalnego firmware-u lub zgrać go z użytkowanego sprzętu. Dla mnie to też nauka, że czasami skóra nie warta wyprawki i nie należy na siłę zastępować dobrego lepszym. Na koniec życzę powodzenia w reanimacji...

ps. widzę, że w międzyczasie kiedy serfowałem i pisałem posta już zadzwoniłeś. Wygląda to coraz gorzej. Ja spróbowałbym jeszcze w innych zakładach. Znalazłem taka stronkę http://www.progstar.com.pl/

Ostatnio zmieniany przez Mattatyah : 15.02.2006 o godz. 13:06
Mattatyah jest offline