Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2006, 23:03   #14
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez stef
jesli na fotorarze widac przod samochodu, widac tez nalepke z praweej strony samochodu z numerem rejestracyjnym. wiec juz sie nie wymigamy od tego czy to byl nasz samochod czy nie, bo tej naklejki nie da sie zerwac w calosci.
Widziales kiedys zdjecie z fotoradaru. Watpie aby komus udalo sie odczytac na takim zdjeciu cos z nalepki. Mialem juz kontakt z takimi zdjeciem i nawet moje szanownej facjaty nie bylo zbyt dobrze widac a nie mowiac juz o nalepce

Cytat:
Napisany przez stef
jesli nam udowodnia ze to nasz samochod.....a nie wskazemy kto to zrobil, to bodajrze my musimy zaplacic za wykroczenie. takie cos chyba czytalem kiedys w sprawie fotoradarow.
Tutaj masz racje. Jezeli udowodnia, ze to Twoj samochod to zgodnie z prawem masz obowiazek wskazac kierowce. Oczywiscie nie moga Cie zmusic do tego abys pamietak kto prowadzil Twoje auto np 5 miesiecy temu. W takim wypadku wlasciciel karany jest mandatem ale bez punktow. Warto o tym pamietac.

Cytat:
Napisany przez andrzej9
Ja tej nalepki nie mam i nigdy mieć nie zamierzam. Słyszałem, że jest obowiązek jej naklejania, ale dla mnie jest to obowiązek ograniczania sobie widoczności. Bo każda rzecz na przedniej szybie, nawet najmniejsza i najbardziej od środka oddalona, może tę widoczność w jakiejś sytuacji ograniczyć.
Za brak tej nalepki moga Ci wlepic mandat i moga Ci zabrac dowod rejestracyjny. Obiektywnie patrzac na to, to nalepka nie zaslania kompletnie nic. Mozesz ja dac na dole pod wycieraczke
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post