Wuduś twój wykres jest pierwsza klasa

Prez mój post chciałem pokazać że Beneq 1640 to naprawde dobra nagrywarka. LG wypluło płytke nawet nie chcąc jej nagrywać, tymczasem Beneq ją nagrał i do tego da się ją odczytać mimo fatalnych wykresów. Oczywiscie nikomu nie polecałbym czegos takiego odkładac na półke bo pewnie za pół roku płyta się nie przegra, ale naprawde fajnie jest mieć nagrywarke która nagra każdy nosnik, nawet ten fizycznie uszkodzony.
TDK nie kupuje bo z tego co wiem znajomi kupuja te płyty ale zawsze jakaś nie przejdzie weryfikacji lub nie chce sie nagrac na początku, wiec ja sobie darowałem minusy od TDK. Plusy sa ok, sony też są całkiem, całkiem. Ale powiem szczrze że mi najbardziej przypadły do gustu tanie Extrimy +/- R x4 i Titanium plusy x8. Troche gorzej wypadały mediastory po 89gr w kopertach (jedna wypalała sie gorzej, inna lepiej ale płytka najgorsza miała w tescie chyba 79% ) a najgorsze to były Vakosy z cayka pakowane po 10 płyt (12.99zł za paczke ) przy tych płytkach miałem chyba najgorsze wyniki, na 30 kupionych to tak z 7 miało wyniki rzedu 45-50% a chyba ze dwie 0% . A co dziwne Vakosy pakowane w pudełko slim i kupowane za 1.50zł (złoty nadruk ) nagrywały się bardzo ładnie ( wyniki na poziomie 95-97%), więc pewnie to już inny producent itp, itd.
Ale eksperymentuje z płytkami dalej. Podsumowując na razie to nagrode za cena/jakość nalezy się płytka extriim plusą i minusą. Płytka tania , ale dobrze się nagrywająca. Dobre sa Sony , Tdk (plusy) ,Titanium (plusy) gorsze mediastor, vakos,
Na razie nie testowałem jeszcze hawków, esperanz i wielu innych wynalazków ale jak znam życie to pewnie nie będą lepsze od Mediastorów lub Vakosów ale moze się myle