Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.02.2006, 11:19   #8
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
wychodzi na to, że jednak Word ma coś na kształt tej funkcji. Po zaznaczeniu opcji robienia backup-u (wymienionej wyżej) on rzeczywiście tworzy drugi plik z tymi samymi informacjami. Pewnym problemem jest jedynie to, że tworzy go w tym samym katalogu, co w sumie można jeszcze zaakceptować, ale muszę też posprawdzać, czy ten plik jest na pewno niezależny od pliku wyjściowego, bo co do tego mam pewne wątpliwości.
Przeglądałem ustawienia swojego Office i nie znalazłem możliwości określenia alternatywnej lokalizacji dla kopii o której piszesz (swoją drogą nie wiedziałem o tej możliwości). Jednak wg mnie rozwiązanie zaproponowane przez MS jest do bani bo po co robic kopie bezpieczeństwa w tym samym miejscu... Zawsze wydawało mi się, że kopię robi się na wypadek ataku wirusa czy padu dysku. Więc kopia w tym samym miejcu co oryginał jest bez sensu i nic nie daje.

Dla mnie rownie dobrze tej opcji może wcale nie być bo i tak czymś musisz ten plik skopiować w inne miejsce, a skoro tak to równie dobrze możesz kopiować oryginał jedną z metod podanych wcześniej.

Cytat:
Napisany przez esem
Rozumiem, że masz problem z angielskim > inaczej tak banalnego pytania na forum które moderujesz byś nie zadał (bez urazy).
Pytanie do banalnych nie należy. Standardowo Office (przynajmniej w wersji XP) nie ma nic co by robiło to o co pytał Andrzej. Poza tym to, że jest moderatorem nie znaczy iż musi znać się na wszystki.

Cytat:
Napisany przez esem
Poza tym OO jest bardziej uniwersalny do odczytu i jako free każdy go już praktycznie musi mieć
MS Office jest standardem i każdy go musi mieć > Takie jest życie.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Ja jednak, w przeciwieństwie do wielu znanych mi osób - i akurat to uważam bardziej za swoją zaletę niż wadę - biorąc się za jakiś projekt (a pisanie pracy magisterskiej takim projektem można by nazwać) staram się to najpierw racjonalnie zaplanować i zorganizować, żeby właśnie zapobiec różnym przykrym niespodziankom w przyszłości.
I to jest bardzo dobra cecha. Pamiętaj, że nic tak nie wkurza jak pisanie drugi raz tego samego. Dodam, że w danych czasach dałem się namówić na przysługę i przepisywałem dla kogoś pracę. Wtedy o posiadaniu własnej nagrywarki nikt nie mógł nawet myśleć a w komputerze miałem dysk 800 MB. Robiłem kopie bezpieczeństwa na dyskietce a jak jej zabrakło to używałem zipa. Niestety praca zawierała sporo obrazków i dyskietki brakło. Wtedy nie wiedziałem o tym, że zip potrafi dzielić dane na części. Ostatecznie zaniechałem robienia backupów jak przestały się mieścić na dyskietce. Pewnego dnia gdy praca była gotowa - brakowało tylko wpisu treści wykazu literatury, coś się s******yło a zawartość dysku zmieniła się. Dokładniej mówiąc wszystkie nazwy pozmieniały się na krzaczki... Nie dało się nicz tym zrobić a do oddania pracy do promotora zostało zaledwie kilka dni. Efekt był taki, że siedziałem 2 dni i 2 noce pisząc tę pracę (backup miał tylko połowę pracy).

Cytat:
Napisany przez Kristoferros
co do położenia plików w kopii zapasowej Worda - poszukaj coś w grupach dyskusyjnych na google, może sprawę załatwi edycja jakiegoś klucza w rejestrze).
Tak to powinno coś dać. Chodź dziwi mnie czemu odpowiedniego ustawienia nie ma w Office.

PS
1) OO 2.0 już całkiem ładnie współpracuje w MS Office. Przynajmniej w zakresie edytora tekstu.
2) Z wątku o problemie zrobiła się dysputa o znajomości j. angielskiego przez Andrzeja. Bardzo ciekawie tyle, że nic nie wnosi.
BD jest offline