Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.02.2006, 14:08   #29
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez ostryga27
.................................................. ..................................................
No juz nie rob ze mnie takiego "wiekowca"dawno zapomnialem jak wyglada Wind.98 mam XP
Po prostu ma maly HDD(40GB) i co jakis czas przenosze przez PM 8.0 po 1GB z innej partycji,wiadomo co róż cos nowego trzeba zainstalowac.pozdro.
Zostawie to wszystko tak jak jest.
A co do Inteligo to wszystko dziala,ale....przylogowaniu musze wpisac haslo recznie,bo te niby zapamietane przez FF jest niepoprawne,i wten sposob sie zablokowalem wczoraj.
"wiekowca" - ja nadal używam Win98 i za wiekowca się nie uważam ...
Dysk 40 GB mały - mhmm - ja to mam rzeczywiście mały i brak mi na nim czasem miejsca - bo mam 8,4 GB - i myślę, że najwyższy czas lekko zmodernizować komputer, właśnie też ze względu na dysk - taka 40 GB by się przydała (ew. 80)

A tak na poważnie w podstawowym temacie - nie warto i nie radzę odinstalowywać IE - po pierwsze to problematyczne, po drugie może spowodować wiele komplikacji, a po trzecie - po prostu jest niezbędny. Np. niektóre strony albo wcale albo z błędami działają pod FF i Operą. IE jest także wykorzystywany przez inne programy - więc jest po prostu potrzebny.
Natomiast co do banków - pod FF działa zarówno Inteligo, a wiem, że też Lukas Bank.
W kwestii zapamiętywania haseł - nigdy nie stosuję tej opcji - po to jest hasło, że ja je mam znać, a nie komputer - szczególnie, takie jak do banku.
Natomiast wygodną bardzo opcją w FF, jest fakt, że zapamiętuje on nazwy użytkowników, identyfikatory itd.
Z moich doświadczeń wynika, że FF jest lepszy niż Opera - tzn. pod Operą część stron otwiera się z błędami - albo po prostu wygląda "dziwnie".

Tylko czemu od kilku dni FF chodzi mi tak ociężale, a teraz gdy to piszę mam obciążenie procesora do 100%, z czego ponad 50% zajmuje mi FF ??
Mam otwarte 3 panele. I jeszcze zauważyłem, że niektóre strony - jak Interia - strasznie wpływają na żużycie procesora ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post