Witam !
Cytat:
|
Napisany przez sobrus
@ro29
wysokie zuzycie procesora jest spowodowanie reklamami i innymi syfami zrobionymi we flashu. Otworz sobie naraz kilka stron z www.filmweb.pl to zobaczysz jak muli... nawet na prockach 2GHz+. Od paru dni (odkad jade na SeaMonkey) pozbylem sie wtyczki flash. Na razie jakos zyje 
Btw wydaje mi sie (i nie tylko mi) ze SeaMonkey jest troszke szybszy niz firefox.
Znany mi jest przypadek kiedy zrobiona we flashu reklama w Gadu-Gadu zzerala prawie 100% czasu procesora Athlon 1Ghz.
|
Tu akurat masz rację - pamiętam jak kiedyś GG muliło się właśnie przez reklamy.
I teraz też czasem tak jest - tylko po prostu o ile jeszcze niedawno było to w miarę do wytrzymania - to od kilku dni stało się problemem. Jak już wspominałem - wyłączenie wspomnianego procesu dużo pomogło - ale mam wrażenie, że jeszcze jakieś śmieci gdzieś siedzą.
Co do stron Interii - to może to byś właśnie to - tam jest duzo animacji właśnie we Flash'u chyba - więc chyba stąd takie obciążenie. Skoro to muli na prockach 2 GH, to co ja mam powiedzieć
Cytat:
|
Napisany przez Morris
Powody mogą być w praktyce różne.
Którą wersję Foxa masz? Ja np. duże obciążenie pamięci miałem przed wersją 1.5. Problem ten wtedy był poruszany na forum mozilli, ale nie znalazłem wtedy konkretnej odpowiedzi. Z najnowszą wersją nie mam tych problemów, więc jednak chyba doszli problemu.
Innym powodem może być jakaś niedopracowana lub źle współpracująca wtyczka...
|
Mam FF 1.0.7 (chyba ostatnią przed 1.5) - na 1.5 jak na razie się nie zdecydowałem, bo ma dużo większe wymagania i zajmuje więcej pamięci - więc obawiam się, że mogło by być jeszcze gorzej u mnie.
Natomiast ostatnio żadnych wtyczek do FF nie instalowałem.
Pozdrawiam
ro29