Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.02.2006, 18:18   #2
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez airenastach
Witam - słyszałem taką opinię o nagrywaniu na płytach DVDX16. Nagrywając na płytach x16 z prędkością x4 istnieje podobno z tego powodu duże prawdopodobieństwo błędów. Natomiast przy nagrywaniu na płytach x8 z prędkością 4x jest znacznie mniejsze prawdopodobieństwo w błędach. W związku z tym mam pytanie -czy można nagrywać na płytach X16 z prędkością X4, czy nagrywać tylko na płytach X8 z prędkością X4. Pytam dlatego że ostatnio płyt (Verbatim DVD x8) nie mozna nigdzie kupić.Dzięki
Nagrywam na +R 16x Verbatima z prędkością 8x i nie mogę się skarżyć na jakość, błędów jest niewiele. Natomiast na płytkach Esperanza 8x i Titanum 8x, a więc w sumie odrzutach produkcyjnych (nośnik odpowiednio MBI/MCC03 i MCC/TY), lepiej nagrywać 4x - ilość błędów w przypadku nagrania 8x wzrasta o 100%, ale skok ze średniej błędów PIO 2 do średniej 4 nie jest wielki Choć nie wiem jak to do końca jest, bo niektórzy mówią, że Benq fałszuje wyniki
Najlepiej nagrywaj 16x z prędkością 8x, strata czasu nie jest wielka, to nie czasy pierwszym nagrywarek CD, gdzie na płytę trzeba było czekać 35 minut...
Od razu mówię, że jak zobaczysz gdzieś Verby 8x to unikaj ich, ostatnio nośnik był albo od CMC albo Ritek03, a więc nic dobrego.
And the mome raths outgrabe"
ratat jest offline