Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.02.2006, 00:31   #46
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
Niedaleko mojego domu jest trasa na Warszawe. Jest na niej (na pewnym odcinku) ograniczenie 40km/h. Idiotyczne. Smieszne. Nawet instruktor prawa jazdy zaczal sie smiac gdy tamtedy przejezdzalem na jazdach. Samochody z Wawy jezdza tam grubo ponad 100. Niestety zbyt pozno zauwazaja przejscie dla pieszych. Kilka osob juz do domu nie wroci .
Tu poruszyłeś inną ważną kwestię - kompletny brak uzasadnienia znacznej części ograniczeń.. Niestety nie jest sytuacją sporadyczną ustawianie znaków kompletnie bez sensownej potrzeby w niektórych miejscach. Rozmawiałem zresztą swego czasu z osobą zajmującą się remontowaniem dróg i opowiedział mi o sytuacji, kiedy po skończonym remoncie zaczęli ściągać znaki ograniczające prędkość, na co policjanci, który to nadzorowali podeszli i krótko wytłumaczyli, że jeśli tych znaków nie zostawią, to im zaraz taką kontrolę zrobią, że naprawdę im się to nie opłaci.. Pozostawię to bez komentarza, chociaż chciałbym być przy tej sytuacji obecny i tych policjantów spotkać..

I przez takie właśnie głupio ustawione znaki, jakiekolwiek inne przestają być przez kierowców przestrzegane.. Z moich doświadczeń wynika, że większość znaków na trasie ustawiona jest tak, że zachowywanie prędkości ok. 20-30 km większej jest rozsądną granicą. I przez to jak znak stoi w miejscu, gdzie rzeczywiście ma uzasadnienie, to już nikt nie zwróci na niego uwagi, bo i skąd ma wiedzieć, że akurat ten coś znaczy..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online