Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2006, 11:01   #2
skorpion2k2
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2003
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

"batch processing" - przydatne tylko jeśli chcesz obrabiać kilka filmów jednocześnie, kolejno wszystko ustawiasz dla każdego filmu a później program sam wykonuje całą pracę.

"suppiess warning prompts" - ukrywa mogące pojawić się ostrzeżenia

"enable "output" directory" - jeśli chcesz zapisać wynikowe pliki dvd na innym dysku lub katalogu niż dysk, w którym RB wykonuje główną pracę.

"half D1 and half space for extras" - zmniejsza o połowę standardową rozdzielczość DVD, dla dobrej jakości lepiej tego nie używać - chyba, że później będzie się oglądać tylko na malutkim monitorku.

"steal space from extras" - zmniejszenie bitrate dla dodatków o ustawioną procentowo wielkość. Według mnie albo wcale nie należy zostawiać dodatków albo zostawić z normalną jakością.

Co do filmu to średnie bitrate 3200 jest dalej akceptowalne dla dobrej jakości materiału wynikowego. Dla mnie to jest granica.
Sprawdzałem dość dokładnie jaka jest w tym wypadku różnica przy 6 przebiegach i przy 10.
Przy standardowej matrycy nie można znaleźć różnic. Dlatego proponuje dla uspokojenia maksymalnie 7 przebiegów.
Dwie płyty to będzie oryginał.
Myślę, że trudno Ci będzie zauważyć różnicę, chyba że będziesz to później oglądał na 42" LCD czy plazmie to wtedy być może.

Pozdrawiam
PS
Pamiętaj, że RB domyślnie zostawia na płycie około 60 MB miejsca. Możesz to zmienić korzystając z programu RB-Opt.

Ostatnio zmieniany przez skorpion2k2 : 19.02.2006 o godz. 11:13
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post