Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2006, 12:56   #379
lukk21
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.05.2004
lukk21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok panowie pomóżcie..własnie sprzedałem (no jeszzcze nie do konca ale do konca miecha bedzie sprzedana) swojego litka 451S@832S i teraz bede kupowal nową DVD RW..co musi "robić" :

- nie potrzebuje LightScribe'a (czy jak to tam się pisze) oraz DVD RAM - po prostu nie
- nagrywać będe hmmm powiedzmy srednio duzo (ok 10 płyt na miesiąc)
- nagrywać własciwie TYLKO DVD (CD raz na pół roku do fury )
- większość DVD+R , ale takze DVD-R na PS2 (2 plyty na miech)
- ma nagrywać ładnie DVD-R (o + R sie nie martwie - tu kazda nagrywarka jest w miare oki)
- ma byc czarna
- nagrywalem zawsze TYLKO na plytach TDK i VERBATIM (zadne MediaStore, Hawki itp) i bede dalej podtrzymywał tradycję.
- na DVD-R bede nagrywać 4x.. w sumie tak samo bym postepował z DVD+R..no chyba że 8x będą tez dobre rezultaty..podsumowując?? predkośc "mi nie robi"
- ma słuzyć tez do odczytu (ale na takiej zasadzie że wkładam płytke np. z divxmi, przegrywam na HDD i stamtad ogladam..nigdy nie katowałem napedu aby z niego oglądać)..ponieważ mam tylko 1 napęd w budzie (nie lubie bałaganu bo napedów gdybym sie uparł mógłbym mieć 10 )

do wyboru moim zdaniem wchodzą (Litki juz sobie odpuszczam przy tym zakupie)

BenQ DVD+/-RW DW1650 bulk black + soft (ponoc kiepski jest??)
BenQ DVD+/-RW DW1640 bulk black + soft (ten starszy ponoc lepszy??)
NEC DVD+/-RW ND-3550A bulk black (chyba troszke stary model co?? :/ )
NEC DVD+/-RW ND-4550A bulk black (zapis DVD-RAM) (tylko ten DVD RAM po co..no ale nowszy model)
Pioneer DVD+/-RW DVR-110D bulk black (ten tak jakby najlepszy?? przegladajac forum)

co wybrać?? :cool: a może jeszzce cos innego??

aha i na koniec..te wyzsze podele (np. nec 4550 vs 4551) różnia się TYLKO obsługa albo DVD RAM albo LightSCribe?? nic poza tym??

Ostatnio zmieniany przez lukk21 : 19.02.2006 o godz. 13:12
lukk21 jest offline