Cytat:
|
Napisany przez BD
Przeglądałem ustawienia swojego Office i nie znalazłem możliwości określenia alternatywnej lokalizacji dla kopii o której piszesz (swoją drogą nie wiedziałem o tej możliwości). Jednak wg mnie rozwiązanie zaproponowane przez MS jest do bani bo po co robic kopie bezpieczeństwa w tym samym miejscu... Zawsze wydawało mi się, że kopię robi się na wypadek ataku wirusa czy padu dysku. Więc kopia w tym samym miejcu co oryginał jest bez sensu i nic nie daje.
Dla mnie rownie dobrze tej opcji może wcale nie być bo i tak czymś musisz ten plik skopiować w inne miejsce, a skoro tak to równie dobrze możesz kopiować oryginał jedną z metod podanych wcześniej.
|
Podobnie to widzę.
Jeszcze jedną rzecz chcę tylko sprawdzić, ale to już na drugim komputerze. Być może po przeniesieniu tego pliku zapasowego, który jest tworzony przez worda, w inne miejsce, word dalej będzie w nim zapisywał zmiany? To byłoby w sumie całkiem sensowne rozwiązanie, nie wiem tylko, czy wykonalne z punktu widzenia programu. Ale sprawdzę to, bo może akurat. W innym przypadku, tak jak napisałeś - taka funkcja niewielką miałaby przydatność praktyczną.