Cytat:
|
Napisany przez BD
Watpie aby program byl tak madry. Moim zdaniem on zwyczajnie bedzie zakladac nowy plik.
PS
Z tego co widze u siebie to podczas pracy nad plikami powstaja pliki tymczasowe. Plik zawiera cala zawartosc oryginalnego pliku i na nim Word pracuje. Po zapisaniu zmian sa one zachowywane w oryginale. Dzieki temu w przypadku padu np zasilania maksymalnie co tracisz to zawartosc tego pliku tymczasowego... U mnie kilka razy mialem pady z powodu zasilania i maksymalnie co stracilem to pol strony tekstu - czyli NIC.
|
Tak, pod tym względem na Worda nie mogę narzekać. Chyba tylko raz zdarzyło mi się, że straty były naprawdę poważne, ale w większości przypadków można odtworzyć praktycznie cały tekst. Inna sprawa, że konieczność odtwarzania tekstu rzadko jest u mnie spowodowana jakimiś przerwami w zasilaniu czy czymś takim, ale po prostu zawieszaniem się samego Worda. Miło z jego strony, że w takiej sytuacji zwykle zapisuje to, nad czym się w danym momencie pracuje, ale gdyby pracował stabilnie to w ogóle nie byłoby to potrzebne.