Cytat:
Napisany przez Reetou
Trzeba było by porównać objętość samego filmu na obu płytach, bo na tej dwuwarstwowej płycie może być więcej dodatków po prostu.
Generalnie - im większa objętość ścieżki wideo, tym lepsza jakość obrazu - przynajmniej teoretycznie.
Nie ma czegoś takiego, jak film starszy, czy młodszy - specyfikacja standardu DVD-Video się nie zmieniła. Wszystko zależy od tego jak film został wydany. Jak nie ma menu - wiadomo, startuje film. Jak jest menu, to zależy od autoringu - albo startuje od menu, albo od filmu.
Na płycie może być przygotowan kilka wersji menu, których wybór zależy od ustawień odtwarzacza (preferowane języki, ścieżki audio i napisy). Widać odtwarzacze są inaczej skonfigurowane i startuje inne menu.
|
OK rozwiązałeś mój problem z menu - miałeś rację. w przypadku BATMAN POCZĄTEk anglojęzyczne menu jest z animacją z filmu natomiast jeżeli chodzi o menu po polsku to jego tło to tylko zwykłe zdjęcie z filmu. Natomiast co do tego dlaczego odtwarzacz niektóre filmy zaczyna odtwarzać od MENU a niektóre, na ogół to dotyczy tych starszych bez animownaego menu, od razu od filmu nadal pozostaje dla mnie niewyjaśnione. tak więc mam pytanie gdzie szukac ustawień by płyta startowała najpierw z menu a później za pomcą menu i odpowiadniej wybranej w nim komendy film ? czy można to ustawić w odtwarzaczu czy też jest to zależne od filmu ?