Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Masz rację @andrzejj9 - sam trochę zaniedbałem założony przez siebie temat - aczkolwiek, chyba się zgodzisz, że patrząc tak ogólnie na występy Polaków to za bardzo nie ma co pisać ...
|
No nie ma, nie ma.. Ale ja to się tak niepatriotycznie cieszę też z ciekawych występów zawodników innych narodowości
Cytat:
Ale dzisiejszy dzień nie był zły - piąte miejsce drużyny to na pewno miłe zaskoczenie - i pewien sukces. Oczywiście - bądźmy szczerzy - patrząc na skoki najlepszych, to widać było, że raczej nie mamy szansy aby z nimi walczyć - i chyba zajeliśmy - realnie patrząc - pierwsze z możliwych miejsc. Aczkolwiek - ja po pierwszej serii miałem nawet nadzieję na brązowy medal . Gdyby Małysz przekroczył zdecydowanie 130 metrów, a Mateja skoczył nie bliżej tylko dalej w II serii - strata do 3 miejsca nie była by taka duża ...
|
Szczerze mówiąc też zaczynałem oglądać drugą z serię z nastawieniem, że jest szansa na medal. Bo była i to nawet nie taka zupełnie nierealna. Niecały punkt do Niemców i około 7 do Norwegów to naprawdę niewiele.
Ale prawie wszyscy ich zawodnicy w drugiej serii skakali rewelacyjnie i już po drugiej miniserii wiadomo było, że na medal szans nie ma. No i trudno, nie zmienia to jednak faktu, że i Polacy zaprezentowali się dobrze, a ich występ zdecydowanie można zaliczyć do udanych. Mogli, zwłaszcza w drugiej serii skoczyć trochę lepiej, ale przy skokach Norwegów i Niemców wyższe miejsce i tak nie było już w zasięgu. Ale i tak jest dobrze