Mam poważny problem ze swoim pionkiem a mianowicie podczas wypalania płyt zazwyczaj na początku, podczas przejścia z Lead In - do ścieżki, napęd zaczyna zwalniać i przyśpieszać i tak kilka razy zanim przeskoczy na ścieżkę,widać,że się męczy bo często trwa to dłuższy czas i co najgorsze zniszczył mi już w ten sposób dość dużo płytek. Po prostu załapie albo nie, aprzecięz nie jest to normalne zwłaszcza w nagrywarce takiej firmy. Przetestowałem to na wszystkich dostępnych płytach i nie ma zależności, firmowa czy nie firmowa. Niszczy z każdej po trochu. Ja dostaję furii i białej gorączki bo przed zakupem wszędzie wychwalili mi tą nagrywarę a tu taka mina.
I jeszcze jedno, w Nero, niezależnie w której wersji nie mogę wykonać "Disc Quality", nie podświetla mi "START" i tyle. Benchmark, Info o dysku czy Scan Disk działają a "Jakość Dysku" nie.
Używam Win XP
AMD Athlon 3000 s.939
Gigabyte- NForce 4
Czy ktoś może doradzić jak rozwiązać ten problem, czy powinienem oddać sprzęt do serwisu, nadmieniam że znalazłem na forum gościa który miał bardzo podobne problemy do moich ale nie uzyskał odpowiedzi więc ja ponawiam prośbę!
HELP