Cytat:
|
Napisany przez Prezesik
witam,
Chciałem zacząć od tego, że przykro mi to swtierdzić, ale jak na studenta piątego semestru postępujesz bardzo niedojrzale. Byłem zdumiony czytając Twój post, że nie możesz poradzić sobie z takim problemem. Jest to wielce niepoważne podejście. Nie obraź się tym, co napisałem. To tylko moje zdanie i chcę być z Tobą szczery.
Teraz przejdę do rzeczy. Wydaje mi się logiczne, to że o opłaty pyta się w dziekanacie. Termin złożenia podania o egzamin komisyjny też tam powinieneś uzyskać. Poza tym obie te informacje zapewne znajdują się w regulaminie studiów i na stronie www uczelni. Dodatkowo informacje tego typu często umieszczane są na tablicach ogłoszeniowych. Jak sam widzisz jest wiele źródeł uzyskania tych informacji.
Następnie warto porozmawiać z ojcem (i nie mówię tu o próbie uzyskania protekcji czy proszenia o interwencję). On zapewne wie jak to wszystko się odbywa, jaka jest zdawalność, o co dany egzaminator lubi pytać itd. Twój Tata powinien być dla Ciebie najcenniejszym źródłem informacji. Powiedziałbym, że w tej kwestii masz komfortową sytuację.
Na samym końcu warto podpytać studentów, którzy byli w tej samej sytuacji. Chodzi tu o studentów Twojej uczelni.
To tyle
Pozdrawiam i życzę powodzenia
|
Witam
Masz 100% racje
otworzyłeś mi oczy... Właśnie za to lubie to forum. W sumie nie traktuje ojca jako nauczyciela tylko jako ojca. Czasami zapominam o tym kim jest

nie raz brał udział w warunkach

na pewno sie popytam. Studentów też się pytałem, ale na moim roku nikt jeszcze nie maiał warunku, a z okoliczności na to, że mój ojciec jest prof. to nie mam dobrej opini wśród ludzi. Nie byłem w dziekanacie dziaiaj, a o opłatach w internecie nie piszą. studenci mówili coś o 80 - 120zł za warunek tylko z egzaminu... hmmm a wy piszecie o dużo większych kwotach. W regulaminie też nie ma napisane do kiedy można składać podania o komisy. Wiem, że wszystkiego dowiedziałbym się z dziekanatu, ale już teraz takie orientacyjne informacje chciałem uzyskać i uzyskałem za co wszystkim
BARDZO DZIęKUJę
P.s. Właśnie doczytałem dokładnie regulamin i żeby uzyskać warunek muszę mieć średnią 3,0, ale ze wszystkich sem. wiec na 100% spełniam ten warunek