Dyskusja: Warunek czy Komis?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.02.2006, 17:38   #23
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Z założenia masz rację - tylko, że często studenci traktują go jak "trzecie" podejście
Widzę też, że ostro do sprawy podchodzisz - kiedyś spotkałem się z opinią profesora, który twierdził, że jak się ktoś nie nauczył na dwa terminy, to i komisa nie zda. Aczkolwiek - stwierdził On także - że nikogo nie przekreśla i każdy ma szansę.
A co do formalistów - to najgorsza grupa "wykładowców" - trzymają się czasem regulaminu, jakby to było niewiadomo co - a co gorsza - jeszcze czekają, jakby tu olać studenta - spotkałem takich niestety. Oczywiście, nie oznacza to, że jestem jakimś wielkim zwolennikiem naciągania - ale wyrozumiałość też trzeba umieć okazać czasem. I zbytni formalizm zazwyczaj potrafi szkodzić
Tylko kazdy kij ma 2 konce. Jak wszyscy beda do sprawy tak podchodzili ze komis to 3. termin, to rada wydzialu moze jakos te sprawe zaostrzyc i wtedy traca wszyscy - nawet Ci ktorzy oblali np. dlatego ze nazwali wykladowce np. 'zboczonym grubasem' akurat jak przechodzil za ich plecami i defacto maja tylko ten jeden termin na zdanie. Komisyjny - dlatego ze zasiada tam komisja i ta komisja ma zweryfikowac to czy oblanie studenta bylo sluszne czy nie. To jest kierunek zdawania nadzwyczajny a nie normalny.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post