Witam !
A jednak się nie myliłem - dekoracja była około 20.15, w centrum Turynu - nawet ładnie to wyglądało (mały minus dla Justyny, że nie zdjęła czapki jak grali czeski hymn- ale uwzględniając jej młody wiek i tremę - wybaczamy ...)
A wracając do wydarzeń dnia wczorajszego już - czyli medalu naszego "zimowego skarbu narodowego", czyli Justyny - to naprawdę jej bieg był niesamowity. Gdy zaatakowała i rozciągnęła stawkę, a następnie wbiegła na stadion pierwsza - marzyłem o złocie - a z drugiej strony nie wierzyłem, że jednak to się udało. Patrząc teraz na finiszowe metry - widać było, że nie miała już sił - sama to przyznała - ale przecież i tak zrobiła w tym biegu więcej, niż po niej oczekiwano. I zdobywając medal dla nas - dla Polski - wpisała się w tak krótką listę polskich medalistów zimowych olimpiad. A uwzględniając jej młody wiek, wielką ambicję, pracowitość - jeśli tylko nic złego się nie przytrafi - może stać się ona gwiazdą na miarę Adama Małysza. A jest bardzo skromna i sympatyczna - ale z drugiej strony - mimo młodego wieku - widać w jej wypowiedziach dużą dojrzałość.
I dostało się niektórym (szczególnie internautom), że już w nią nie wierzyli

A ponoć na olimpiadzie trzeba było ją w pewnym momencie "odciąć" od sieci - bo zbytnio przejmowała się tym, co ludzie pisali ...
A co do tego, co mówi się o tym sukcesie w mediach - ano różnie - uśmiałem się, jak w głównym wydaniu wiadomości, prowadząca stwierdziła, że dziś Justyna biegła swoim ulubionym stylem

Cóż może po tym medalu, stanie się on, jej ulubionym - ale dotychczas raczej tak ponoć nie było.
A najlepsza była relacja z konferencji prasowej PO - kiedy Justyna biegła po medal, oni już podsumowywali nasz występ na olimpiadzie. Oczywiście - zbyt dobry on nie był - ale z podsumowaniami zazwyczaj wypada poczekać do występu ostatniego zawodnika
Dla mnie wrażenie zrobiło też zachowanie trenera - a konkretnie fakt, jak pokazywali go czyszczącego narty. Cóż w innych reprezentacjach są od tego sztaby ludzi - i jak widać, nie zawsze procentuje to sukcesem ...
Jeszcze raz gratulacje dla Justyny, za medal, za wspaniały bieg !!!
I trzymamy kciuki za jutrzejsze występy naszych sportowców - może ktoś sprawi jeszcze niespodziankę ??
ro29