Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.02.2006, 01:20   #20
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A możecie mi wyjaśnić, po co taki program? Przecież maksymalna cena na Allegro działa tak samo..

Ja jak interesuje mnie jakaś aukcja, to decyduję, jaką cenę jestem w stanie maksymalnie zapłacić i taką proponuję. Jeśli ktoś mnie przebije niżej, to Allegro automatycznie wprowadzi wyższą moją ofertę. Jeśli ktoś przebije powyżej mojego maksimum to nie kupię, ale ze względu na własną wcześniejszą decyzję.

Jedynym mankamentem tego jest, że teoretycznie sprzedający może z fikcyjnego konta, lub z konta znajomego podpijać sztucznie cenę, a potem wycofywać oferty, ale przy drobnych kwotach raczej się to nie opłaca, poza tym można maksimum ustawić niedługo przed końcem aukcji.
Sam także się nad tym zastanawiam
W sumie chyba chodzi tam o to, że te programy wchodzą za Ciebie do licytacji w ostatnim momencie - czyli inni nie mają już szansy i z jednej strony, nie przekroczą ustalonego maksimum - a z drugiej może udać się kupić daną rzecz taniej niż przy ręcznej licytacji. Ale prawdę mówiąc chyba głównie robią całą "robotę" za Ciebie.
Natomiast masz rację co do ceny maksymalnej, jaką samemu powinno się ustalić - ja raz tak nie zrobiłem i trochę mnie poniosło na końcu licytacji

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post