Cytat:
Napisany przez lukk21
a z jakiej paki w tym linku po pierwsze testujesz Nec'iem jedna płytke z prędkościa 5x a druga 8x?? przeciez wiadomo że ta 1 bedzie miala lepszy wynik..po drugie dlaczeo inne pliki?? jak juz to nagraj ten sam materiał na 2 plytki i wtedy porównanie..a po trzecie dlaczego płytke wypalona przez BenQ testujesz na necu?? potestuj płyte Benq w Benq..a może akurat Nec nie lubi płyt wypalonych przez Benq
a na koniec dlaczego płyta wypalana 4x?? akurat verby bardzo lubia byc wypalane 8x
|
Dla tego różne pliki (filmy) ponieważ nie nagrywałem specjalnie dla testów, tylko dla siebie dwa inne filmy do oglądnięcia na DVD stacjonarnym.
Co ma materiał wspólnego z jakością nagrania skoro i tak płytka z mniejszą ilością materiału wypalonego na BENQ wypadła gorzej od płytki nagranej na NEC-u gdzie materiału wypalanego jest więcej.
Jeśli chodzi o prędkość i nagrywarkę to zrobiłem jeszcze raz testy.
Tym razem test na BENQ
Verbatim DVD+R x16 Printable palona na BENQ1640 bios BSLB
(prędkość mniejsza powinno być lepiej)
Verbatim DVD+R x16 Printable palona na BENQ1640 bios BSLB
test na NEC-u 3520A bios Liggy's 3.06
z prędością x5 a nie x8.
Dla przypomnienia taka sama płytka Verbatim DVD+Rx16 Printable palona na NEC-u 3520A bios Liggy's 3.06 (Też film tylko inny)
Chcę tylko powiedzieć, że u mnie lepiej nagrywa NEC niż BENQ i wcale nie opieram się na wynikach testów tylko moje opinie oparte są o wyniki praktyczne.
Niezawodność w trakcie odtwarzania filmów na DVD stacjonarnym (
Panasonic S35, Emperor III)