Cytat:
Napisany przez andrzejj9
@ Smartek
A te 170 stopni pola widzenia to rzeczywiście jest takie potrzebne? Pytam jako laik, bo LCD jeszcze nie używałem, ale wydaje mi się, że i 150 - 160 spokojnie wystarczy, bo przecież te 170 to prawie 180, a przecież nikt nie patrze na monitor stojąc koło niego 
|
W pelni popieram wypowiedz Remiksa - katy sa BARDZO wazne..
wbrew pozorom - nawet 140 (DLA MNIE) nie jest wystarczajacy.., trudno to wytlumaczyc, ale wiem po sobie..
czesto siedzac przy komputerze i np. czytajac forum opieram sie na lewej rece na biurku... (opis jak na blogu ^_^) - wiec jestem _lekko_ nizej niz monitor..
robiac to samo u kumpla (lub u siostry w pokoju..), ktory ma mniejsze katy widzenia - 2/5 obrazu od gory zaczyna sie zamazywac/zmieniac kolory/odcien.. nie wiem jak innych, ale mnie to niesamowicie wkurza i zarazem dekoncentruje. Taki sam efekt wystepuje po 'bokach'.., takie cos nie bardzo mi sie podoba - dlatego taka uwage przywiazuje do katow i nikt mi nie przekona argumentem, ze "siedze zawsze na wprost, a filmy ogladam na TV" itp..
To jest moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac - a byc moze pomoge komus kto lubi miec zawsze ladny obraz bez koniecznosci krecenia glowa by sie poprawil

pozdro