Cytat:
Napisany przez Smartek
W pelni popieram wypowiedz Remiksa - katy sa BARDZO wazne..
wbrew pozorom - nawet 140 (DLA MNIE) nie jest wystarczajacy.., trudno to wytlumaczyc, ale wiem po sobie..
czesto siedzac przy komputerze i np. czytajac forum opieram sie na lewej rece na biurku... (opis jak na blogu ^_^) - wiec jestem _lekko_ nizej niz monitor..
robiac to samo u kumpla (lub u siostry w pokoju..), ktory ma mniejsze katy widzenia - 2/5 obrazu od gory zaczyna sie zamazywac/zmieniac kolory/odcien.. nie wiem jak innych, ale mnie to niesamowicie wkurza i zarazem dekoncentruje. Taki sam efekt wystepuje po 'bokach'.., takie cos nie bardzo mi sie podoba - dlatego taka uwage przywiazuje do katow i nikt mi nie przekona argumentem, ze "siedze zawsze na wprost, a filmy ogladam na TV" itp..
To jest moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac - a byc moze pomoge komus kto lubi miec zawsze ladny obraz bez koniecznosci krecenia glowa by sie poprawil 
pozdro 
|
Ja nie mówię, że patrzy się na monitor zawsze na wprost, bo rzadko tak naprawdę jest. Ale lekkie pochylenie się, czy też siedzenie wysoko, to 20 góra 40 stopni, co razem ledwie da 90. Tak, jak napisałem - nie mam doświadczenia z monitorami LCD, ale patrząc teoretycznie 140 - 150 stopni wydaje mi się więcej niż wystarczająco.