Dyskusja: Jaki monitor LCD ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.02.2006, 23:05   #28
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez FatAlbert
nie zrozumiałeś mnie , może kto inny wie monitor 19" w cenie ok 1100 PLN ??
W porządku
A monitorów 19" w granicach 1100 zł jest sporo - tylko, że jak tak pobieżnie patrzę - to szczególnie te markowe - to są akurat modele z najniższej półki 19" - choć może nie wszystkie np:
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LG+19+LCD+L1915S
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=HYUNDAI+19+B90A
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+913V

To tak na szybko, co znalazłem w sklepie Proline, bez analizy parametrów

Cytat:
Napisany przez Smartek
(...) za to wiem jedno - jestes strasznym maruda ;-) (...)
@Smartek - bez urazy - ale na jakiej podstawie wyciągnąłeś taki wniosek ? Chyba tylko na takiej, że nie jestem jak większość dzisiaj, fanem monitorów LCD ? Ja po prostu - bardzo pobieżnie wymieniłem ich pewne zalety i wady. Przecież kwestia rozdzielczości - bądźmy szczerzy - i pomijając kwestię technologii - fakt, że w monitorach CRT można sobie to dowolnie ustawić, a w LCD są kłopoty - to jakby cofnięcie się wstecz A co do faktu, że znajomi potrafili się przyzwyczaić - to po pierwsze - to, że ktoś się przyzwyczaił, nie oznacza, że ktoś inny musi - np. ja , a po drugie - kupuję drogi monitor, o wartości 60-70 % przeciętnego komputera, to mam prawo oczekiwać, że będę miał wpływ na pewne sprawy, a nie tylko przyjmę to, to mi fabryka narzuci
Może się dziwisz mojej wypowiedzi - ja po prostu nie należę do osób, które oceniają wszystko na zasadzie - dobry - zły. A szczególnie to dotyczy sprzętu technicznego - chociażby komputerowego - każdy model, typ, ma jakieś wady i jakieś zalety. I decyzja o kupnie sprowadza się głównie do znalezienia takiego medelu, który dla nas będzie miał najwięcej zalet, a najmniej wad. Choć też nie zawsze - bo może się przecież zdarzyć, że np. jakiś parametr, czy też cena bedzie stanowiła dla nas najważniejszy argument - i wtedy ilość wad zejdzie na dalszy plan.
Nie twierdzę, że np. w przyszłości nie kupię monitora LCD - sam przecież napisałem, ze ma on także niezaprzeczalne zalety - ale ma też pewne wady i jeśli bym kupował, to będę szukał takiego, w którym ich ilość będzie najmniejsza, lub też najbardziej możliwa do zaakceptowania przeze mnie

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Z tego, co czytałem o niektórych modelach, plus zresztą widziałem u znajomych to są już monitory LCD, dla których praca w innej niż zalecana przez producenta rozdzielczości, jest praktycznie niezauważalna - tzn. jest również dobra jakość obrazu, ostrość, czytelność itp. Dobrze byłoby jednak poczytać recenzje na internecie, bo nie we wszystkich modelach jest tak dobrze.(...)
O to mi chodziło @andrzejj9 - jak będę miał chwilę, to coś poszukam - ciekaw jestem czy dotyczy to tylko droższych modeli, czy też tych przeciętnych.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
(...) No właśnie.. czyli monitor po prostu trzeba zobaczyć na żywo, a nie patrzeć na specyfikacje.
I to jest prawda

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 27.02.2006 o godz. 23:10
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post