Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.03.2006, 12:21   #1
xxlgreg
Bywalec

Data rejestracji: 18.06.2002
xxlgreg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Canopus Procoder - avi (xvid)-> dvd

Witam
Na początek dziękuje za wszystkie cenne informacje z w poprzednim wątku dotyczącym kiepskiej jakości. Bardzo się przydały. Używam teraz Canopusa Procoder 2 i jakość jest w pełni zadowalająca.
Podzedłem troszeczkę dalej i zacząłem robić testy xvid->dvd. I teraz mam znó dylemat.
Chcę przerobić dwupłytową wersje filmu z dzwiękiem ac3 do dvd.
Proszę o podpowiedź jak się do tego zabrać wykorzystując Canopus Procoder2.
Zrobilem testy i udalo mi sie z pomocą vobsuba i Canopusa zrobic m2v/m2a z napisami. Innym razem zrobilem tymi samymi narzedziami voby z cala struktura dvd.
Ale mam pytania:
1. Chcialbym uzyskac jak najlepsza jakosc. Rozumiem ze najlepsza uzyska sie kodujac obraz wybierajac VBR/2passes. Ale jak obliczyc wielkosc video bitrate i ma bitrate.
2. Czy wybrac audio MPEG audio layer-2 czy PCM? Rozumiem ze ten wybor wplywa na bitrate ktore moge zastosowac do kodowania video? Czy uzyskam dzwiek pieciokanalowy (tak jak jest w oryginalnym ac3 z filmu)?
3. Czy lepiej wyekstaktowac audio za pomoca virtual dub 1.5 do odzielnego pliku i zakodowac video odzielnie za pomoca Canopusa + vobsuba ale co z audio? No i jak w tym momencie obliczyc bitrate video?
4. Chcialbym jeszcze do tego dodac fajne menu. Czy programy do athoringu lykna dwa pliki (odzielnie video, odzielnie audio)?
Nie bede dodawal ze bede wdzieczny za pomoc, bo to oczywiste
Pozdrawiam
xxlgreg jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online