Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.03.2006, 15:23   #6
malanski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.03.2003
malanski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skoro istnieje taki ładny topic to tutaj zadam pytanko.
Przymierzam się do zakupienia nagrywarki DVD. Ma ona zastąpić mojego Lite-On 411s, który okazał się (przynajmniej dla mnie) jednym, wielkim bublem. Inne nagrywarki mają niesamowite trudności z odtworzeniem płyt wypalonych na moim napędzie. Co gorsza, niektóre płyt, które na niej nagrałem nie chca się wcale otworzyć (nawet na samej 411s). Dodam, iż używam jedynie firmowych płytek, oraz wszystkie ważne rzeczy nagrywałem w dwóch kopiach, a każda kopia na innej płytce (gdyby jakaś seria okazała się trefna).
Poszukuję zatem solidnej nagrywarki, która:
- rozpoznaje dużą ilość nośników
- wypali mi płytki tak, że kolega też będzie mógł ją obejrzeć na swoim komputerze
- podczas nagrywania generuje małą ilość błędów
- wypali płytki tak, że będą mi długo służyć

Z obserwacji forum wynika, iż dobrym zakupem jest obecnie BENQ DW 1640. Zdecydowana większość użytkowników poleca napędy tej firmy. Czy to jest spowodowane niebywałą jakością, czy jedynie niską ceną? Druga poularna marka to LG, która jednak też jest tania.

Proszę zatem o poradę. Cena do ok. 300-360zł. Intersują mnie konkretne modele oraz ich orientacyjna cena.

Wiem, że trudno wskazać jedną, idealną firmę, ale może będziecie w stanie ostrzec mnie przed kupnem kolejnego bubelka .

Ja narazie wypatrzyłem sobie Plextora PX-755A, ale może warto kupić coś innego.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Szymon
malanski jest offline