Cytat:
Napisany przez luminat
W Windows server 2003 w ogole nie ma systemu sprawdzania autentyfikacji systemu opercyjnego i z windowsupdate moge korzystac bez problemu. Tylko troche brakuje mi opcji przelaczania uzytkownika (user switch), ale narazie nie bede zmieniac systemu na win xp z tego powodu.
Do BD i do innych o podobnych podgladach. Jak bym mial miec legalny soft, to 10 tys zlotych by mi nie starczylo. Choc zdarzylo mi sie uzywac program na ktory jednostanowiskowa licencja kosztuje w granicach 5 tys zl  , a byl mi on bardzo potrzebny i zadne "zamienniki" nie wchodzily w gre.
Dla niedowiarków: Program Statistica 6 PL - pakiet podst. + analizy wielowymiarowe - 4336.76 PLN (tak, to chodzi o ten program)
|
Widzisz znowu wracamy do tematu - łamię prawo, ale robię to w dobrej wierze, więc jestem ok.. Nie chcę tu znowu zaczynać prawienia morałów, ale takie tłumaczenie, to wiesz, gdzie sobie możesz wsadzić. Poza tym gdybyś rzeczywiście chciał, to nie wierzę, że nie znalazłbyś odpowiedników tańszych lub wręcz darmowych. Statistica pewnie nie, ale inne programy prawie na pewno. Zresztą, jeśli o nią chodzi, to jeżeli jesteś studentem, to uczelnia może mieć podpisaną umowę, na podstawie której może udostępniać program studentom. A jeśli nie jesteś, to jakieś inne metody pewnie też by się znalazły.
Ale wymóg numer jeden - trzeba chcieć..