Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2006, 11:05   #3
xxlgreg
Bywalec

Data rejestracji: 18.06.2002
xxlgreg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
.. ważną rzeczą jest sprawdzenie fps divx'a jeśli jest np: 23,976 to i dźwięk będzie miał tyle samo, a jeśli chodzi o standart DVD-VIDEO to 25 i 29,97fps.
Zrobione
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
1. Proponuję ściągnąć z netu DVD2SVCD jest to nakładka na encodery, również Canopus Procoder. Wystarczy ustawić wartość na cdsize i projekt po konwersji tyle będzie zajmował bez menu, możesz tą wartość wpisać ręcznie np: 4200.
tym programem juz zrobilem kilkadziesiat filmow z avi na dvd. Po przesiadce na Canopusa Procodera 2 chcialbym go potestowac w tym duecie ale niestety jakos nie chce wspolpracowac (mam wrazenie ze DVD2SVCD woli Canopusa w wersji pierszej tak samo jak woli CCE 2.5 a nie w wyzszych). Po prostu przy przechodzeniu do kodowania otwiera sie Canopus ProCoder i niestety dvd2svcd wisi)

Cytat:
Napisany przez PIOTR34
2. Dźwięk Lepiej wybrać MPEG audio layer-2, ale tylko do momentu przerobienia materiału (objętość jest dużo mniejsza, a wartość dźwięku przerabianego ustawić na taki sam bitrate jaki jest w plikach divx czyli *.ac3)
tego nie bardzo rozumiem. Chcialem samo video przerobic do m2v za pomoca Canopusa a wyekstrakowane ac3 pozniej wrzucic do np. TmpEnc Dvd Author (zeby miec dzwiek przestrzenny) ale mam komunikat ze "*Illegal audio format.
Illegal audio format.
For a standard DVD you can only use the following audio formats:
Dolby Digital (AC-3), MPEG-1 Audio Layer-2, or Linear PCM."
a przeciez dodaje do projektu audio w formacie ac3. Czyz nie?

Cytat:
Napisany przez PIOTR34
3. do czego jest Ci potrzebny vobsub? czyżbyś chciał wtopić napisy na stałe do filmu? napisy można zrobić selektywne
tu mnie zaskoczyles. faktycznie napisy zostaly wtopine w film i nie ma mozliwsci wylaczenia napisow. Fatalnie.
Przerazaja mnie te wszystkie opisy dvd z napisami , gdzie trzeba cos przestawiac w tysiacu programow.
xxlgreg jest offline   Odpowiedz cytując ten post