[QUOTE]
Bartek0000 napisa***322;(a)
[B]
Cytat:
Luke napisa***322;(a)
zaczne od chamstwa:
kupilem A XP 2000+ i mam temp. 75 stopni. niby pociagnie ale gorzej
A jaką masz płyte główną ?
Ja miałem podobny problem , mam procka XP1900 i tem. osiągała 65-70 C.
walczyłem z serwisem o zbicie tem. i z coolerami, z pastą inną ,dodatkowe wiatraki.
Serwis(sklep )był beznadziejny takze powiedzieli ,że tak musi być.
Ja mam płytę Asusa A7V333 i jak po jakimś czasie przeczytałem na innym forum ,że ktoś miał podobny problem, powiedziano mu że ta płyta a faktycznie czujnik tem. na tej płycie przekłamuje nawet o 20C na plus. Doradzono mu by kupił elektroniczny termometr i zmierzyć tem. bezpośrednio na radidiatorze coolera. Gość tak zrobił i okazało się że tem. była rzędu 45c.
Sam tego nie sprawdzałem , ale temat odpuściłem .
Na chłopski rozum jak byś miał taką tem . na radiatorze to jak byś go dotykał to by cię parzyło? A parzy cię?
Zobacz i odpisz.
Pozdrawiam.
|
plyta glowna to Soltek SL-75DRV5. temp. jest mierzona za pomoca wlasnie wewn. czujnika. zreszta ta plyta jest przystosowana do Athlona XP, wiec jesli temp. skacze powyzej 85 stopni to komp sie wylacza. a pasta jest bo zdejmowalem radiator. jak dotykam radiatora to faktycznie mozna by sie poparzyc. a co do rady zeby isc i sie klocic o nowy to odpowiadam: to bez sensu. zalatwiam wlasnie wentylator i to nie 'duuuuzyyyy cooler' tylko konkretny model w innym sklepie. ale gosc nic nie gwarantuje wiec jasli nie zalatwi to bede musial w necie szukac. a jako ze radiator umiem sam zdjac i zaolzyc to sam go wymienie a stary wsadze im w d...
aha jakie ilosci pasty polecacie? i czy bede musial wyczyscic rdzen ze starej pasty? podejrzewam ze nie, ale jesli tak to jak?
a powolywanie sie na rekojmie? nie ja to zrobie inaczej

jak nie dadza mi 35 zl z powrotem to moga sie rychlej kontroli spodziewac