Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2006, 22:58   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Też dużo w tym racji - tylko jakby tak kazać kierowcom tylko myśleć (a nie zważać na przepisy) - to prawie każdy by myślał, że moje jechać jak chce i ile chce ...
Nie no, za zniesieniem przepisów to ja też nie jestem. Bardziej za tym, żeby na kursach próbować też uczyć, a na egzaminach sprawdzać, zdolność zachowywania się w nietypowych sutuacjach, w których wyuczone, rutynowe czynności nie wystarczają, a prawo nie jest jednoznaczne.

Cytat:
Wiesz - może i czasem Policja ściga nie tych co trzeba i nie za to co trzeba - ale z drugiej strony w obu przypadkach wina jednak była - więc cóż ...

Pozdrawiam
ro29
Generalnie jestem za tym, żeby łamanie przepisów karać. Ale istnieje też coś takiego, jak wyższa konieczność, czy wyższe dobro. Nie wiem, czy akurat w tej sytuacji miałoby to zastosowanie, bo na podstawie opisu trudno mi to określić, ale generalnie chodzi mi o to, że w niektórych przypadkach prawo nie jest prostym równaniem o jednym znanym wyniku.

Zreszta.. gdyby było, to po co byłyby sądy i rozprawy.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post