Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.03.2006, 23:03   #69
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Mam pytanie do użytkowników modemu do Neostrady Thompson speed touch 330 (od TP).
Sprawa jest następująca. Dziś wymieniałem Wujowi dysk (stary z 2000 roku niestety zaczął mieć bad'y). Wszystko jakoś szło do momentu instalacji Neostrady. Ponieważ oczywiście nie instalowałem programu od TP - więc znalazłem stery na płytce i ...niby się zainstalowały, ale bez prośby o podłączenie modemu. Co prawda jak go podłączyłem to się zainstalował - ale był następnie problem z połączeniem - nie było tej ikonki na pulpicie. Ostatecznie musiałem zainstalować jakieś sterowniku z netu (dobrze, że miałem przy sobie) - na nich wszystko było ok - ale odrzucało hasło !! Zmiana hasła - nie pomogła. Dopiero kolejna reinstalacja sterowników. I zadziałało !!!
Ale jest jedna dziwna rzecz - otóż poprzednio zawsze było tak, że po kliknięciu w tą ikonę połączenia - otwierało się okienko - i dopiero po naciśnięciu Connect - się łączył. Teraz wystarczy kliknąć ikonę - i już wyskakuje okienko i się łączy !!!

Mam więc dwa pytania - czemu te oryginalne sterowniki nie dawały się zainstalować na tym nowym dysku ?? I po drugie - czy ktoś ma taką samą sytuację, że mu się zaraz łączy, po kliknięciu na tą ikonę (jest to trochę denerwujące i dziwne) ??

Dla informacji - płyta Abit ST6, Celeron 900, 384 RAM, dysk Seagate 40 GB ATA100, Windows98 SE

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 02.03.2006 o godz. 23:21
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post