Dyskusja: Białoruś..
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.03.2006, 21:58   #15
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@andrzejj9 dla chcacego nic trudnego, jezeli doszloby do ogolnokrajowego ruszenia rzad mialby trudny orzech do zgryzienia, zamach stanu tez jest mozliwy (lecz wtedy niewiele sie zmieni bo bedzie kolejny dyktator). Faktem jest, ze zachod pomagal Solidarnosci w przemianie (walizki z kasa, ktora rozdawali jak popadlo by podburzyc lud - wiem od czlonka PZPRu). Wiadomym jest, ze "rewolucja zjada wlasne dzieci" dlatego ja bym spokojnie poczekal, az Lukaszenka umrze i wtedy wziac sie za budowanie demokracji.
@Ed czy ty masz jakis uraz do czerwonego koloru? Czerwonych Khmerow to ja bym za jaja powiesil i torturowal przez rok zeby skonali jak ich ofiary. Bolszewicy odpowiedzili na wole ploretariatu i duzej czesci spoleczenstwa - obalenia cara wyzyskiwacza i wyczeszczenia swiata z wszelkich brudow (kapitalistow, kroli, kleru). Proste. Ja twierdze, ze rewolucja w Rosji nie byla az tak zla, mimo ze ludzie mieli niemalze takie same warunki zycia jak za cara, tak duzej industralizacji i urbanizacji za caratu na pewno by nie bylo.
@Smartek - przeczytaj sobie topic o kandydatach na prezydenta RP Mimo ze jestem takim po...bem, ktory traci kontakt z rzeczywistoscia, czasami umiem jakimis przemysleniami sie podzielic.

Ostatnio zmieniany przez Banana Coctail : 03.03.2006 o godz. 22:02
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post