Cytat:
|
Napisany przez greku1
Witam i dzięki za odpowiedź.
Ale nie orientujesz się dlaczego w Nero nie wyświetla mi że DMA jest włączone. Trochę mnie to martwi bo mój palnik jakoś dziwnie się zachowuje podczas nagrywania, raz zwalnia raz przyśpiesza i uwala mi płyty a nagrywam na tak ostatnio wychwalonych Soniakach. Zresztą przetestowałem już wszystkie dostępne nośniki i efekt jest mniej lub bardziej widoczny ale zawsze jest. No i czy nie powinienem mieć np. Ultra DMA tryb 3 lub 4 zamiast obecnego UDMA 2. Same zagadki a ja niestety nie ukończyłem informatyki więc szukam porady gdzie się da i przy okazji:
Czy palniki Pioneer nie obsługują Testu Jakości na płytach DVD bo wiem ze LG tego nie obsługują ale o Pioneerach nie słyszałem?
|
Niestey Pionek przynajmniej do wersji 110 nie obsługuje Testu jakości w Nero.
Co do tego rwanego transferu przy nagrywaniu mozesz zrobic jeszcze jedna rzecz. Usuń oryginalne stery Nvidii (choć teoretycznie problemy stwarzały tylko te w wersji 2.6) i zainstaluj standardowe Windows. Sprawdź czy Twoja nagrywarka nie zacznie działac lepiej no i koniecznie zainstaluj taśmę ekranowaną 80 żyłową. Pozdrawiam