Cytat:
|
Napisany przez xxlgreg
Zrobione
tym programem juz zrobilem kilkadziesiat filmow z avi na dvd. Po przesiadce na Canopusa Procodera 2 chcialbym go potestowac w tym duecie ale niestety jakos nie chce wspolpracowac (mam wrazenie ze DVD2SVCD woli Canopusa w wersji pierszej tak samo jak woli CCE 2.5 a nie w wyzszych). Po prostu przy przechodzeniu do kodowania otwiera sie Canopus ProCoder i niestety dvd2svcd wisi)
tego nie bardzo rozumiem. Chcialem samo video przerobic do m2v za pomoca Canopusa a wyekstrakowane ac3 pozniej wrzucic do np. TmpEnc Dvd Author (zeby miec dzwiek przestrzenny) ale mam komunikat ze "*Illegal audio format.
Illegal audio format.
For a standard DVD you can only use the following audio formats:
Dolby Digital (AC-3), MPEG-1 Audio Layer-2, or Linear PCM."
a przeciez dodaje do projektu audio w formacie ac3. Czyz nie?
tu mnie zaskoczyles. faktycznie napisy zostaly wtopine w film i nie ma mozliwsci wylaczenia napisow. Fatalnie.
Przerazaja mnie te wszystkie opisy dvd z napisami , gdzie trzeba cos przestawiac w tysiacu  programow.
|
ad2) fakt, coś mi się pogrzmociło

, odnośnie Tmpgenc, to po co to składać w nim jeśli nie dodasz napisów? Wszystko połączysz w DVD Maestro.
ad3) Zmień nazwę napisów na inną niż plik który chcesz przerobić, bądź przenieś napisy do innego folderu, tak jak napisałem w ad2) Wszystko połączysz w DVD Maestro *.m2v, *.ac3, *.stl.
Jeszcze raz przekonwertuj materiał do *.m2v bez napisów.