Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.03.2006, 10:29   #1
Freddy69
TOTALny amator

Data rejestracji: 14.02.2006
Freddy69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Którą drukarkę wybrać: HP Photojet 8050 czy Canon PIXMA 4200?

Witam.
Po lekturze wszystkich postów odnośnie drukarek, postanowiłem napisać nowy, gdyż nie znalazłem rozwiązania swojego dylematu.
Nad wyborem biedzę się już tydzień. Przeczytałem setki stron (co tylko udało mi się znaleźć) odnośnie tych drukarek, jednakże nie mogę wybrać rozwiązania dla siebie.
Otóż co będę drukował? Przede wszystkim w kolorze. Chciałbym drukować:
1. Okładki do pudełek CD, DVD - sporadycznie (przez najbliższy rok może będzie tego ze 100?);
2. Naprasowanki na folii do tego przeznaczonej (to dla dzieci - planowana ilość ok 40 szt. w roku);
3. Baaardzo sporadycznie jakieś zdjęcie (jak będzie tego z 10-20 w roku to max - przeważnie zdjęcia idą do FotoLab'u);
4. Text cz-b też sporadycznie - raczej texty z elementami koloru - cz-b drukuję na laserze, na którym do tej pory pracuję;
5. Fronty płyt CD, DVD - i tu właśnie będzie chyba najwięcej (duuużo płyt przechowuję w cake'ach i kopertach - i chciałbym, żeby jakoś wyglądały - opis, jakieś foto itp) - wiem, że są nalepki na cd, jako alternatywa - ale podobno poprzez nalepienie napędy moga się psuć (złe wyważenie?)

Cenowo te drukarki są baaarrdzo zbliżone.

Wyższość Canona nad HP:
- tacka na płyty;
- większa rozdzielczość;
- tańsza exploatacja (z tym można polemizować, bo na razie brak zamienników do tego typu drukarki);

Niższość Canona do HP:
- głowice oddzielne od tuszy - dbanie o to, by nie zaschły - czyli częste drukowanie.

I właśnie ta niższość mnie wprowadziła w dylemat. Bo wiem, że będzie tak, że będzie dużo drukowane na początku, a później to jak raz na 2-3 tygodnie uruchomię drukarkę to max (a może i raz w miesiącu).

Zwracam się do ludzi mających duuużo do czynienia z plujkami o poradę - może ktoś ma taki sam zakres prac na drukarce jak ja, i pomoże mi rozwiązać problem.

Dzięki za czas poświęcony na przeczytanie tego postu - i jeszcze większe dzięki za porady.
Freddy69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online