Cytat:
|
Napisany przez Raval
Nie rozumiem co mam zrobic?Napiszcie co po kolei mam zrobic?!?!
|
prawidlowo zainstalowane NERO 7 z prawidlowym kluczem ( a nie na przyklad 5C........) przy odpalaniu (jesli plyta znajduje sie w napedzie) sprawdza predkosci nagrywania tej plyty i takie pozwala wybrac podczas procesu nagrywania. Jesli plyty nie ma w napedzie to NERO sprawdzi nagrywarke i poda predkosci mozliwe dla tej nagrywarki. Jak wlozysz plyte do napedu to znowu (lub nie) zmienia sie wartosci predkosci nagrywania. To zelazy od plyty. Dlatego, drodzy Panstwo, ma znaczenie wbrew pozorom kiedy wklada sie plyte do napedu - czy przed czy po starcie NERO 7. Tyle w kwestii predkosci. Jesli na plycie napisano, ze mozna ja wypalac na przyklad od x2 do x4 a NERO podaje minimum x4 to juz mowiac krotko wina plyty i firmware nagrywarki. Czesto plyty nie spelniaja warunkow podanych przez producenta poniewaz produkowane sa dla producenta a nie przez niego samego. To w sumie dosc istotny problem uzytkownikow NERO, ktorzy czesto wine za zle wypalone plytki przypisuja wadliwemu funkcjonowaniu oprogramowania. Polecam zawsze najpierw update NERO do aktualnej wersji a dopiero potem firmware sprzetu.