Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.03.2006, 18:11   #13
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Trzeba pamiętać, że wirusy co jakiś czas mutują i niekoniecznie muszą zostać 'wynalezione' w labolatoriach. Co do trzymania próbek Ospy: był nakaz ich całkowitego zniszczenia, ale zostały zatrzymane do celów naukowych (bodajże w USA i Rosji). Jak to było naprawdę i kto jeszcze je ma, to się chyba nie dowiemy...

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą - co z drobiem, który zanim ugotujemy, usmażymy musimy przecież RĘCZNIE umyć, pokroić, etc...

Poza tym nie ma jeszcze odmiany przenoszonej z człowieka na człowieka drogą kropelkową - wówczas by była panika. Na razie przenosi się z ptaków na człowieka.

Oczywiście trzeba pilnować kotów i psów - szczególnie kotów. Ja osobiście radzę chować żarcie psie i kocie w ten sposób (albo podawać tak), żeby ptaki nie miały z nim kontaktu.

Ja się cieszę z jednego, że w zeszłą sobotę wyjechałem z Torunia z moją Ukochaną (zmiana studiów) i mam to z głowy. Gorzej, że moja siora tam została... wrrr...

Banana Coctail - zauważ, że okres wylęgania BSE wynosi nawet kilkanaście lat... nie masz się czym chwalić...
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post