Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.03.2006, 22:51   #6
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !
Od ok. 2 miesięcy jestem w posiadaniu CANONA IP4200.
Muszę powiedzieć, że drukarka jest naprawdę rewelacyjna.
Posiada oddzielne pojemniki z tuszem, a nie tak jak ro29 mówi razem z głowicą. Jak na razie nie zmieniałem jeszcze ani jednego tuszu, chociaż wydrukowałem już sporo rzeczy na niej. Zdjęcia na papierze firmowym Canona są rewelacyjne. Nie widać żadnej różnicy od zdjęć z fotolabów. Drukarka jak na atramentówkę drukuje bardzo szybko (strona A4 w kolorze ok 25 sek)i jest cicha. Posiada wiele przydatnych funkcji między innymi ustawienie cichej pracy w danych godzinach. Bardzo przydatne jeśli ktoś drukuje w nocy i nie chce nikomu przeszkadzać z domowników. Po włączeniu tej funkcji bardzo nieznacznie wydłuża się czas wydruku. Kolejną funkcją jest wydruk dwustronny. Bez przewracania kartki drukarka automatycznie drukuje najpierw na pierwszej a potem na drugiej stronie. No i dla mnie najważniejsza to możliwość nadruku na płytkach CD/DVD. Jakość naprawdę EXTRA !
Jest to nowa drukarka, która pojawiła się na rynku od niedawna i nie ma jeszcze zamienników tuszy, ale mam nadzieję, że do momentu zakończenia się okresu gwarancyjnego pojawią się w sprzedaży. Na gwarancji wolę nie ryzykować z zamiennikami.
Zresztą koszt oryginalnych wkładów nie jest aż tak wysoki jak w HP. Cena jednego koloru, a jest w CANONIE ich pięć wynosi ok 45-50zł. Biorąc pod uwagę ich wydajność to niewygórowana cena.

Ja polecam CANONA z czystym sumieniem. Jest to naprawdę drukarka godna polecenia. Dokładny opis i inne opinie CANON IP4200
Pozdrawiam !
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post