Cytat:
Napisany przez Ricki
Już to opisywałem, że mam problem z HP 930 C i muszę kupić drukarke, już miałem na oku Epsona R220 za 330 zł z gwarancją, ale wszyscy piszecie, że Canon jest super. Mam więc pytanie czy warto dać o 80 zł więcej za tą drukarkę gdy jedna i druga może "malować" CD/DVD Printable, a Epson jest dodatkowo drukarką Photo? 
|
Canon oczywiście też jest drukarką Photo (tylko nie ma tego w nazwie, bo po co?).
Ja przyjąłem przy rozważaniu zakupu drukarki pewne kryteria: co, jak i jak często będę drukował.
Co do różnic pomiędzy Canonem a Epsonem, to po lekturze kilkuset stron w necie, forów itp, Epson odpadł w przedbiegach przy moich rozważaniach z jednego powodu - ZAMONTOWANEJ NA STAŁE GŁOWICY. W przypadku awarii głowicy (zatkania, zaschnięcia itp) praktycznie cała drukarka idzie do kosza. W Canonie głowica jest wyciągana, więc można próbować ją udrożnić (są specygiki do tego) a jak się nie da, to zakupić nową (i liczyć na to, że będzie tańsza od drukarki

).
Spotkałem się też z opiniami, że Epson lepiej drukuje zdjęcia od Canona (jak jest - piernik wie).
To tyle - jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie.