Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.03.2006, 23:53   #1756
konopa
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.08.2005
konopa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tdk 16X gsa 4120B nagrywa wylacznie 4x na oficjalnym najnowszym biosie

no coz, w sierpniu 2004 roku kupilem nagrywarke dvd LG gsa 4120B. ostatnio pokazaly sie w wiekszych ilosciach plytki dvd +R 16X na rynku dziury o nazwie wałbrzych. niestety myslalem ze kupujac teoretycznie przyszlosciowy sprzet spokojnie bede mogl nagrywac plyty 16X z predkoscia 12X (co niby deklaruje producent czytaj "fiLma" LG {low guaranteed??}), jak do tej pory wszystko bylo ok. nagrywarka nagrywala plyty 4X z predkoscia 4X plyty 8X z pr 8X. po cichutku. ale postanowilem sobie kupic plytki tdk 16X. no i nagrywam je z predkoscia mniejsza niz plyty 8X (czytaj 4x) dopiero nieoficjalny bios w wersji a117 umozliwil nagrywanie tych plyt rowniez z predkoscia 8X. ale ja chcialem je nagrac z predkoscia 12X. roznica niby mala ale ja nie kupilem nagrywarki 8x tylko 12X. podrapalem sie po czaszce i wyslalem maila do przedstawicielstwa lg w polsce z prosba o rozwiazanie problemu oto treść:

"witam mam nagrywarke dvd model LG-GSA 4120B nawet przy najnowszym biosie ze strony producenta w wersji A115 plyty tdk16x moge nagrywac jedynie z predkoscia 4x i jest to predkosc zablokowana przez nero 6.6.0.18 prosze o komentarz lg w tej sprawie bo nagrywarka niegdys sygnowana jako 12x ( a z taka predkoscia moze nagrywac maxymalnie plyty dvd+R) w rzeczywistosci okazuje sie czym innym
mam nadzieje ze lg cos z tym zrobi w koncu nie kupilem nagrywarki 4x, prosze o odpowiedz czy lg cos z tym zrobi czy oleje sprawe apropo zeby nie bylo cenie sobie odwage kogokolwiek jesli chodzi o przyznanie sie do bledow, za to nienawidze tchorzostwa (ktore niezbyt pozytywnie swiadczy o danej firmie) dlatego jeszcze raz prosze o pomoc."

odpowiedz lg:
"Szanowny PAnie,
Prędkość x12 jest to maksymalna mozliwoa prędkość nagrywania płyt DVD+R, nie jest to prędkośc gwarantowana. Proszę sprawdzić nagrywanie dla płyt innych producentów.

Z poważaniem,
LGEPL support"

czyli chopie jak masz problem to poszukaj sobie sam takich plyt (czytaj wywal kase w bloto kupujac szesnastki z mozliwoscia nagrania 4X). nic o biosie oj nic.
no i teraz poslalem juz bardzo przyjemnego maila do lg z "prosba" o przyslanie mi listy plyt 16X ktore moja nagrywarka nagra 12X (niestety nie mam tyle kasy aby moc testowac 16-nastki tak jak sobie tego zyczy lg)

do Was (a najmocniej do uzytkownikow gsa 4120B) zwracam sie o jakies sugestie jakie plytki (w miare dobre, sam uzywalem do tej pory plyt tdk czytaj imo dobry stosunek jakosci do ceny, nienawidze plyt w stylu hawk itp, cos co sie nie nagra a jak sie nagra to i tak przestanie za chwile dzialac, odpadnie lustro i takie tam). moze Wy mi pomozecie ??
poradzcie cos dobrzy przyjaciele
apropo, mile widziane komentarze co do postawy lg

Ostatnio zmieniany przez konopa : 06.03.2006 o godz. 23:57
konopa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online