|
U mnie w firmie sprzedaje się na mase Winde Media Center. W komplecie masz 4 płytki... pierwsze dwie instalacyjne, jedna z pakietem poprawek [rollup2], które są wymagane aby zainstalować z czwartej płytki spolszczenie. I teraz tak... Instalując MCE w połowie instalacji komputer poprosi o włożenie drugiej płytki, a za kilka minut znowu o włożenie drugiej płytki po mimo tego iż będzie ona w napędzie. I tutaj kolesie z Microsoftu się bardzo popisali, bo tak naprawde trzeba włożyć spowrotem pierwszą płytkę instalacyjną. Po zainstalowaniu MCE trzeba zainstalować tak:
1. dotnetfx [Framework 1.0]
2. NDP1.1sp1-KB867460-X86 [Uaktualnienie Framework do wersji chyba 1.1]
3. WindowsXPMediaCenter2005-KB900325-usa [trzecia płytka]
4. mcelocpack_PLK [czwarta płytka]
Żeby było śmieszniej próbowałem zainstalować Framework'a 2, ale po jego zainstalowaniu nie da się zainstalować Rollup2 dołączonego na trzeciej płytce :/ Bez sens... Albo może ja Frameworka instalowałem w innej wersji językowej...mhhh... :-)
Teraz z innej paczki... chciałem założyć topik MCE, ale oczywiście przyszła mi z pomocą opcja SZUKAJ. Otóż... chodzi mi o zrzucenie obu płytek z MCE na jedną DVD oraz jakoś zautomatyzowanie intalacji Frameworka i tych innych rzeczy, tak aby jakoś instalowały się one w trybie cichym jedna za drugą... Czy ktoś cośtakiego próbował ?