Po przeczytaniu kilku uwag na tym forum też sie zastanawiałem nad aktualizacja biosu. W takim razie wezmę sie za aktualizację. Co do wyższych prędkości nagrywania to przy predkości 4x wyniki wypadały nieco gorzej, ale może po aktualizacji biosu rzeczywiście ulegnie poprawie. Wykres przedstawia wyniki z palenia ostatniej płytki z partii 8x, po zaopatrzeniu się w nowe 16x i aktualizacji biosu porobię znowu testy.
Dodam jeszcze tylko, że na tej nagrywarce wypaliłem już nieco ponad 400 płytek DVD. Od samego początku nagrywam tylko na Verbatimach, po drodze zdarzyło sie raz kilka sztuk TDK. I możesz mi nie uwierzyć ale nie miałem ani jednej płytki którą by ta nagrywarka zepsuła (poza przypadkami z mojej winy, gdzie zmaściłem kompilację płyty grzebiąc w jej zawartości - po prostu kop widział zawartość płytki ale film się nie odtwarzał).
Dlatego do tej pory jestem bardzo zadowolony z funkcjonowania litka. A moje obawy wzięły się stąd, czy przy takich wynikach jakie prezentują użytkownicy nowych nagrywarek, moja żywotność wypalonych płytek jest poważnie zagrożona.
Trochę się napisałem ale sprawa jest dla mnie o tyle poważna że w większości nagrywam filmy zrzucone z kamery i odzyskanie oryginału nie jest juz możliwe.
Dziękuję za szybką reakcję
Jeżeli ktoś ma cos jeszcze do dodania to bardzo proszę.
Pzdr