Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.03.2006, 10:25   #4
slawekb
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 20.06.2002
slawekb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Krzysztof_toruń
Witam,
O robieniu filmów DVD jako pokazów zdjęć wątek na tym forum już jest - zresztą to dość prosta sprawa, a programów do tego dużo. Poszukuję możliwości robienia bardziej zaawansowanych prezentacji zdjęć - dokładnie chodzi mi o możliwość pokazywania zdjęć z płynnym "przechodzeniem" np. z całego kadru do jego fragmentów (z założeniem że zdjęcie jest dużej rozdzielczości) lub z wybranego fragmentu do pełnego kadru (płynny zoom) względnie też o zrobienie efektu "filmowania" fragmentów zdjęcia. W znanych mi programach (Magix "Zdjęcia na CD&DVD4", Ulead Media Studio pro 8, Ulead Video Studio 9) wstawiane zdjęcia mają niezmienny kadr. Wprawdzie w "Studio pro" można osiągnąć przejście z całego kadru do fragmentu (lub na odwrót), ale kiedy wstawia się zdjęcie na timeline, to automatycznie przeskalowuje się do rozdzielczości filmowej, czyli np. 720x576 pix. - wtedy efekt zoom-u na nim, do wybranego fragmentu, sprawia, że ten fragment jest jakościowo kiepski (z powodu zmniejszenia rozdzielczości całego zdjęcia). Czy ktoś zechce mi pomóc? Będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
Myślę, że do Twoich celów przydatny będzie Canopus Imaginate , który pozwala na dowolne manipulowanie zdjęciami: płynny zoom, panscan, przejścia itp.