Cytat:
Napisany przez Krzysztof_toruń
Witam,
O robieniu filmów DVD jako pokazów zdjęć wątek na tym forum już jest - zresztą to dość prosta sprawa, a programów do tego dużo. Poszukuję możliwości robienia bardziej zaawansowanych prezentacji zdjęć - dokładnie chodzi mi o możliwość pokazywania zdjęć z płynnym "przechodzeniem" np. z całego kadru do jego fragmentów (z założeniem że zdjęcie jest dużej rozdzielczości) lub z wybranego fragmentu do pełnego kadru (płynny zoom) względnie też o zrobienie efektu "filmowania" fragmentów zdjęcia. W znanych mi programach (Magix "Zdjęcia na CD&DVD4", Ulead Media Studio pro 8, Ulead Video Studio 9) wstawiane zdjęcia mają niezmienny kadr. Wprawdzie w "Studio pro" można osiągnąć przejście z całego kadru do fragmentu (lub na odwrót), ale kiedy wstawia się zdjęcie na timeline, to automatycznie przeskalowuje się do rozdzielczości filmowej, czyli np. 720x576 pix. - wtedy efekt zoom-u na nim, do wybranego fragmentu, sprawia, że ten fragment jest jakościowo kiepski (z powodu zmniejszenia rozdzielczości całego zdjęcia). Czy ktoś zechce mi pomóc? Będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
|
Myślę, że do Twoich celów przydatny będzie
Canopus Imaginate , który pozwala na dowolne manipulowanie zdjęciami: płynny zoom, panscan, przejścia itp.