Witam !
Cytat:
Napisany przez Morris
To była normalka na moim pierwszym P90, który jeszcze pod 3.11 i 95 działał z 16MB.
A do tego miałem jeszcze kartę graficzną 0,5MB rozszerzoną o kolejne 0,5 
Najlepsza jednak była niebotyczna cena tego zestawu... 
|
Wiesz - Win95, a tymbardziej 3.11 to działały na takich zestawach - ja miałem na myśli Windows 98 - kolega go miał na komputerze P200 z 32 RAM
A w kwestii ceny - to były czasy

- wtedy ten zestaw kolegi P200, 32 RAM, grafika 4 MB, CD rom 32x, HDD 1,7 GB (część części była to nowość), z monitorem 17", skanerem i drukarką atramentową kosztował chyba około ...8000 zł
Cytat:
Napisany przez nimal
ro - tylko ze win98 nie radzi sobie z adresowaniem powyzej 128MB (obsluguje, ale nie ma roznicy zauwazalnej) - bylo o tym pare razy na forum
jesli juz dolozy zalozyciel tematu ramu to polecam win2k, jesli nie dolozy to 98se
|
Chyba to pomyłka - Windows 98SE nie radzi sobie z adresowaniem powyżej 512 RAM - ale rozwiązuje to poprawka (zawarta chociażby w SP).
Tak się składa, że najpierw miałem 128 RAM, później dokładałem dwa razy po 64 MB - i zauważałem jednak różnicę (szczególnie po dołożeniu tych pierwszych 64 MB). Kolega na DURON 850, miał najpierw 256, później dołożył do 512 i też zauważył, niewielką - ale jednak czasem zauważalną różnicę.
Trzeba uwzględnić, że sam system po zainstalowaniu zajmuje około 71-73 MB.
Pozdrawiam
ro29