Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.03.2006, 09:37   #13
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ^martino^
Czyli wychodzi na to, że Verbatimki 16x i Sonego 16x
A tak swoją drogą, to przydałoby sie założyć jakiś temat, typu, które nośniki warto kupować a których nie warto....
Aha jeszcze jedno, jak to jest z dobrymi płytkami typu Verbatim itp. sprzedawanymi na allegro, mogą być wybrakowane lub ze złej partii? Gdzie Wy się zaopatrzacie w nośniki?
Ostatni raz kupiłem nośniki na Allegro z 1,5 roku temu, bo wtedy się to jeszcze opłacało - koszty wysyłki nieraz sprawiają, że zakup przestaje się opłacać. Ale nigdy nie natknąłem się na jakąś trefną partię firmowych płytek.

Najlepiej poszukaj w swoim mieście najmniejszego sklepu komputerowego z jak największą ilością pajęczyn i tam powinno być najtaniej
Odradzam hieprmarkety czy Media M., drożyzna nawet po przecenach. Może być jeszcze giełda komputerowa, ale to tylko w największych miastach.

Cytat:
Napisany przez rork
To zerknij na test http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=38 nie jest źle.
ps. te esperanzy to bym odradzał no chyba, że tez się "trafą" dobre ale to loteria
Co do TDK wszystko zależy od palnika - na moim starym LiteOn 451s nagrywały się źle, test odczytu był poszarpany na całej długości. Ale jak się ma coś lepszego, to czemu nie - wolę jednak dodać 20gr i kupić Verba 16x (taka jest różnica w cenie u mnie w mieście, a raczej była, bo gość przestał TDK sprzedawać, bo ludzie narzekali podobno, tak samo jak na Verbatim 8x...)
And the mome raths outgrabe"

Ostatnio zmieniany przez ratat : 10.03.2006 o godz. 09:41
ratat jest offline