Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2006, 10:34   #7
tom-as
Zamyślony

Data rejestracji: 21.01.2006
tom-as niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
Zgłupialem do reszty.

Od mnogości propozycji, wszystkich "za" i "przeciw" kręci mi się w głowie.
He He... normalne - miałem tak samo

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Chyba muszę się z tym przespać i przebudować listę priorytetów, bo mnie nadal D50 niezwykle kusi fenomenalną jakością zdjęć (minusy - brak, jak to w SLR, kręcenia filmów oraz konieczność posiadania i noszenia ze sobą 2 obiektywów).

Fuji S9500 według opinii użytkowników ma problemy z ostrością (to opinie, nie fakty).

Rozważam jeszcze możliwość zakupu A200 lub FZ30.
W Fuji s9500 sprawa wygląda tak, że czasami szukanie ostrości mu trochę zajmuje Ale napewno już gdzieś czytałeś, że ten aparat najlepiej sprawuje się na pełnym manualu. A tak prawdę powiedziawszy to mając jeszcze Olympusa C-460 (niezłe porównanie ) powiem tyle, że i jemu w gorszych warunkach oświetleniowych szukanie ostrości trochę czasu zajmuje.

Co do KM A200 to uważem, że aparat jest całkiem całkiem. Podstawiając go pod Twoją listę odpada z powodu zoom'u (7,1x), zasilania (akumulatorek i to jeszcze dosyć słaby) i kart pamięci (Compact Flash (Type I or II)). Wracając do Fuji to brak mu konkretnej stabilizacji obrazu (jakiś tylko cyfrowy odpowiednik) i ma inny rodzaj akceptowalnych kart CF lub xD.

Gdyby D50 (oraz w moim przypadku Olympus E-500) odpadło i zostało mi wybierać z hybryd to poważnie bym się zastanowił nad Canon'em S3 IS